Pastrama de curcan
Dupa atatea dulciuri, cred ca e momentul si pentru o bucata de pastrama sanatoasa. Sau mai sanatoasa decat cea din magazin cu care eu sunt certata de ceva vreme, pentru ca nu prea avem aceleasi standarde in ceea ce priveste calitatea :P
Ce vreau eu sa spun cu asta e ca, ceea ce ni se vinde pe raft e prea putin sanatos pentru organismul nostru, in schimb contine prea multe chimicale de care nu avem nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa renuntam la produsele de magazin (cine poate...are toata admiratia mea)...dar ar fi bine sa fie consumate cu multa atentie si nu in cantitati mari.
Eu va propun o pastrama de casa, care binenteles ca nu o imita in totalitate pe cea din magazin, dar are un gust foarte bun, nu solicita mult timp si efort, si poate fi folosita cu succes la diverse preparate, ca aperitiv...sau asa simplu la micul dejun impreuna cu o felie de paine cu rosie, si o cana mare cu lapte (neaparat) :P
Nu este chiar cea mai sanatoasa pastrama de curcan, ar fi fost daca umflatul in pene era luat tocmai din curtea bunicului :)
Gata, sa trecem la reteta. Nu e greu dupa cum am spus, trebuie doar sa facem rost de unele ingrediente, daca nu cumva le avem deja prin bucatarie. Reteta este una adaptata, dupa ce am incercat mai multe variante, insa prima data pot sa spun ca am pornit de la o reteta de pe blogul lui Miha.
Autor: Poliana
Pregatim pieptul de curcan asa ca in poza. Il legam strans cu ata alimentara, daca puteti chiar mai strans decat mine, eu n-am reusit dar a fost bine si asa, si-l punem intr-un vas termorezistent. Intr-un castrom amestecam ingredientele: apa, piperul,...